Muzeul Naţional de Artă al României caută tineri voluntari

Share:

 Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) va desfăşura un program de voluntariat pentru liceeni (clasele X – XII), care au astfel ocazia să se implice în activităţile instituţiei pe întreaga durată a anului şcolar 2014 – 2015, ca membri ai Consiliului Adolescenţilor (CADO) la MNAR.

În Consiliul Adolescenţilor, voluntarii îndeplinesc rolul de consilieri pentru echipa muzeului care se ocupă de organizarea programelor şi activităţilor dedicate tinerilor de 13-19 ani, informează un comunicat remis Mediafax.

Pe durata stagiului de voluntariat, membrii Consiliului Adolescenţilor au posibilitatea să descopere lucruri inedite despre MNAR, să promoveze evenimentele şi programele pentru tineri, să se implice în proiecte şi activităţi alături de echipa muzeului, contribuind cu propriile idei.

Participarea în acest program de voluntariat presupune prezenţa la întâlnirile lunare CADO şi la sesiunile de training şi organizarea activităţilor pentru publicul adolescent, conform unui calendar stabilit în prealabil.

Cei interesaţi trebuie să completeze formularul de candidatură, disponibil pe site-ul muzeului la http://www.mnar.arts.ro/cado, începând de luni, nu înainte de a consulta calendarul de activităţi CADO şi lista de întrebări frecvente despre acest stagiu de voluntariat, accesibile, de asemenea, pe site.

Formularul de candidatură completat trebuie trimis până pe 24 septembrie. Într-o primă etapă vor fi selectaţi 20 – 30 de potenţiali voluntari care vor fi invitaţi apoi la un interviu.

La finalul procesului de recrutare vor fi selectaţi 12 adolescenţi pentru a deveni membri ai CADO. Lista celor aleşi va fi publicată cel mai târziu pe 7 octombrie.

Muzeul organizează în data de 13 septembrie evenimentul „A Taste of CADO”, o zi a porţilor deschise pentru cei interesaţi să descopere o parte din experienţa voluntariatului la MNAR.

Acest stagiu de voluntariat dedicat liceenilor vine în completarea programelor derulate de Muzeul Naţional de Artă al României, care au ca obiectiv apropierea publicului adolescent de muzeu prin metode de educaţie nonformală, arătându-le tinerilor că există o legătură între artă şi preocupările lor cotidiene.

Activităţile desfăşurate în muzeu le oferă adolescenţilor ocazia de a interacţiona prin intermediul artei, de a-şi dezvolta abilităţile de comunicare şi de a găsi noi oportunităţi pentru dezvoltarea personală. De asemenea, stagiul de voluntariat va duce şi la îmbogăţirea portofoliului de activităţi extraşcolare.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.