BCE a redus dobânda de politica monetară

Banca Centrală Europeană (BCE) a coborât joi dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,05%, de la 0,15% anterior, şi a redus rata la depozitele constituite de bănci de la -0,1% la -0,2%, pentru a încuraja băncile să plaseze banii în noi împrumuturi, în loc să îi ţină în conturile BCE.

Majoritatea analiştilor se aşteptau ca BCE să menţină ratele dobânzilor la nivelul din iunie, doar şase din cei 57 de economişti consultaţi de Bloomberg anticipând tăierea acestora, informează Mediafax.”În şedinţa de joi, Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât reducerea ratei dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare la 0,05%, începând cu operaţiunea care urmează să fie decontată la data de 10 septembrie 2014″, se arată într-un comunicat al instituţiei europene.

Dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost redusă la 0,3%, de la 0,4% în luna iunie, când a avut loc cea mai recentă şedinţă în care BCE a modificat nivelul ratelor dobânzilor.

Preşedintele băncii, Mario Draghi, va susţine o conferinţă de presă în care va explica deciziile luate de BCE. Analiştii estimează că Draghi va anunţa noi măsuri pentru sprijinirea economiei în zona euro şi stimularea creditării.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.