Suspiciuni de Ebola în Suedia

0

Autorităţile sanitare din Suedia au anunţat vineri că suspectează un posibil caz de virus Ebola şi că au trimis unui laborator eşantioane pentru analiză ale cărei rezultate sunt aşteptate să fie cunoscute sâmbătă, informează AFP.

Un bărbat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost spitalizat după-amiază la Malmö /sud/, cu toate măsurile de precauţie prevăzute împotriva virusului, după ce a prezentat simptome caracteristice.

„El însuşi a chemat salvarea”, a explicat purtătorul de cuvânt al regiunii Scania, Jimmy Gottfridsson, confirmând o informaţie apărută în cotidianul regional Sydsvenskan.

„El a venit dintr-o ţară din Africa lovită de virus”, a adăugat purtătorul de cuvânt, refuzând să precizeze care. „Aşteptăm răspunsul mâine /sâmbătă/ de la Stockholm”.

La 31 august, un alt bărbat venit din Sierra Leone a fost de asemenea suspectat de Ebola în regiunea Stockholm dar testele efectuate au fost negative.

Virusul, contra căruia nu există niciun tratament şi nici vaccin, este mortal în 25 din 90% din cazuri şi a ucis peste 2.400 de persoane, potrivit ultimului bilanţ anunţat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. El a lovit mai ales Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.