LPF face clarificări în privinţa drepturilor TV

0

Liga Profesionista de Fotbal a remis un comunicat in care a facut o serie de clarificari cu privire la sumele pe care le primeste pentru cedarea drepturilor TV ale Ligii I si ale Cupei Ligii.

LPF, for condus de Gino Iorgulescu, sustine ca, in prezent, incaseaza mai multi bani decat o facea din precedentul contract. „In sezonul competitional 2013/2014 suma neta incasata de Liga Profesionista de Fotbal a fost de 27,2 milioane de euro, FARA TVA. Pentru sezonul 2014/2015 cuantumul este de 27,5 milioane de euro, FARA TVA. Aceasta este exact suma platita de catre Intel Sky Broadcast, la care ne putem referi cu exactitate. Mai mult decat atat, ISB plateste inca 1,240 milioane de euro pentru drepturile de televizare din Cupa Ligii, totalul sumei, cu TVA inclus, ajungand astfel la 35,340 milioane de euro, inclusiv TVA, pentru sezonul actual.

In plus, sumelor respective li se vor adauga si banii rezultati din incasarea a 20 la suta din publicitatea vanduta de catre partenerul media cu ocazia televizarii partidelor.

Asadar, este evident ca suma distribuita din drepturile TV in sezonul competitional 2014/2015 este IN CRESTERE fata de sezonul competitional precedent si nu in scadere”, se arata in comunicatul LPF.

Drepturile TV ale Ligii 1 si Cupei Ligii sunt detinute de firma malteza Intel Sky Broadcast. Meciurile sunt transmise pe posturile Look TV si Look Plus.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.