România învinge la Helsinki după un meci neconvingător!

0

România a obţinut a doua victorie în deplasare în campania de calificare la EURO 2016, 2-0 în Finlanda. Ambele goluri au fost înscrise de Bogdan Stancu, în minutele 54 şi 83. Cu 7 puncte în 3 meciuri, tricolorii se află pe locul 2 în grupa F, la două puncte în urma Irlandei de Nord, care a câştigat pe terenul Greciei.

Din minutul 56, Finlanda a evoluat cu un jucător mai puţin, după ce Ring a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe.

Finlanda: Maenpaa – Hurme, Toivio, Moisander, Arkivuo – Ring, Sparv, Hetemaj (Pohjanpalo ’64) – Hamalainen (Markkanen ’74), Pukki (Riski ’46), Eremenko. Selecţioner: Mixu Paatelainen.

România: Tătăruşanu – Luchin, Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, Chipciu (Sânmărtean ’49), Tănase (Enache ’84) – Stancu (Rusescu ’86). Selecţioner: Victor Piţurcă.

Cartonaşe galbene: Ring ’52, ’56 / Tănase ‘8, Stancu ’44, D. Grigore ’80.

Cartonaş roşu: Ring ’56.

Meciul a fost arbitrat de italianul Paolo Tagliavento, ajutat la cele două linii de Lorenzo Manganelli şi Mauro Tonolini, în timp ce rezervă a fost Giulio Dobosz.

Asistenţi suplimentari la acest meci au fost Marco Guida şi Gianpaolo Calvarese.

Căpitanul echipei naţionale, Răzvan Raţ, s-a aflat la meciul cu numărul 100 pentru România.

În meciurile cu Ungaria şi Finlanda, ocaziile avute de jucătorii naţionalei României abia dacă se pot număra pe degetele de la o mână, informează Romaniatv.net.

Nici idei tactice n-au prea avut tricolorii şi parcă nici prea multă tragere de inimă. Le-a lipsit fervoarea pe care au avut-o toamna trecută contra ungurilor, dar şi limpezimea tactică pe care păreau s-o fi recăpătat-o la un moment dat, în prima repriză a meciului cu Grecia, de la Atena, primul jucat în actualele preliminarii.

Cu toate acestea, bilanţul reprezentativei noastre este mai mult decât rezonabil: două victorii şi un egal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.