Platforma manualelor digitale, peste 16 milioane de accesări

Platforma pe care au fost postate manualele digitale, www.manuale.edu.ro, a înregistrat peste 16 milioane de accesări şi 37.000 de vizitatori în primele 48 de ore de la lansare, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Platforma permite accesarea gratuită a manualelor în format digital pentru clasele I şi a II-a.Noile manuale au această componentă digitală, dar sunt disponibile şi în format tipărit. În versiunea print, manualele sunt structurate în două volume, câte unul pentru fiecare semestru, ca soluţie la o problemă semnalată de multe ori de părinţi şi de profesori: greutatea ghiozdanelor, informează Mediafax.

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a anunţat, joi, că a iniţiat deja procedurile pentru revizuirea programelor şi apoi a manualelor pentru clasele a III-a şi a IV-a.

Ministerul Educaţiei a anunţat, miercuri, că manualele digitale pentru clasele I şi a II-a au fost aprobate şi pot fi folosite la clasă, fiind încărcate, în aceeaşi zi, pe site-ul www.manuale.edu.ro. Totodată, ordinele de ministru privind aprobarea noilor manuale pentru disciplinele din clasele I şi a II-a, câştigătoare ale licitaţiei organizate de Ministerul Educaţiei, au fost semnate luni.

Ministerul Educaţiei a precizat că este vorba despre manualele la disciplinele „Matematică şi exploarea mediului” pentru clasele I şi a II-a, „Comunicare în limba română”, clasa a II-a, „Comunicare în limba modernă – Limba engleză” pentru clasele I şi a II-a, „Comunicare în limba maternă maghiară”, clasa I şi „Comunicare în limba română pentru minorităţi”, clasa I.

Elevii claselor I şi a II-a ar fi trebuit să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală, de la începutul anului şcolar. Acestea nu au ajuns însă în şcoli până în 15 septembrie, întrucât licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei a fost contestată de unele edituri. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.