Papa Francisc şochează: Teoria evoluţiei şi Big Bang-ul, adevărate!

0

Teoria evoluţiei speciilor şi Big Bang-ul sunt adevărate, iar Dumnezeu nu este un „magician cu o baghetă”, a declarat Papa Francisc în timpul unui discurs susţinut la Academia Pontificală de Ştiinţe.

Papa Francisc a făcut o serie de comentarii, în timpul unui discurs susţinut la Academia Pontificală de Ştiinţe, despre care experţii spun că au dat lovitura finală unor „pseudo-teorii” precum creaţionismul şi designul inteligent, ipoteze despre care unele voci spun că au fost susţinute de fostul suveran pontif Benedict al XVI-lea.

Papa Francisc a explicat că teoria evoluţiei speciilor şi big bang-ul nu sunt incompatibile cu existenţa unui creator, susţinând că, dimpotrivă, aceste teorii „cer existenţa unui creator”, informează TELEGRAPH.CO.UK.Când citim despre creaţie în «Facerea», întâmpinăm riscul de a ni-l imagina pe Dumnezeu ca fiind un magician cu o baghetă, capabil să facă totul. Dar lucrurile nu stau aşa. (Dumnezeu, n.r.) a creat oamenii şi i-a lăsat să se dezvolte potrivit legilor interne pe care el le-a atribuit fiecăruia, pentru ca fiecare să ajungă la desăvârşire. Big Bang-ul, pe care astăzi îl considerăm a sta la originea lumii, nu contrazice intervenţia creatorului divin, ci, mai degrabă, o cere. Evoluţia în cadrul naturii nu este incompatibilă cu noţiunea de creaţie, pentru că evoluţia are nevoie de crearea unor fiinţe care să evolueze”, a spus suveranul pontif.

Biserica Catolică a avut de multă vreme reputaţia unei instituţii care se opune ştiinţei, unul dintre cele mai faimoase episoade fiind forţarea lui Galileo Galilei de a-şi retrage teoria considerată „eretică”, potrivit căreia Pământul se învârte în jurul Soarelui, lucru de necontestat în prezent.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.