Afacerile din industrie, în creştere

Share:

Afacerile din industrie, piaţa internă şi externă, au crescut în primele nouă luni cu 8,9% în termeni nominali, susţinute de rezultatele industriei prelucrătoare, mai mari cu 9%, şi ale industriei extractive, cu cifră de afaceri în urcare cu 7,6%, după ce în septembrie avansul a fost de 18,3%.

„Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele: industria energetică (21,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (12%), industria bunurilor de capital (8,8%), industria bunurilor intermediare (8,6%) şi industria bunurilor de uz curent (4,3%)”, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS), informează Mediafax.

În septembrie, afacerile din industrie au fost mai mari cu 18,3% faţă de august, ca urmare a creşterii atât a industriei prelucrătoare cu 18,7%, cât şi a celei extractive cu 6,2%. S-au consemnat afaceri în urcare în industria bunurilor de capital cu 47,3%, a bunurilor de folosinţă îndelungată cu 17,1%, a bunurilor intermediare cu 13,7% şi în industria bunurilor de uz curent cu 6,2%, în timp ce industria energetică a scăzut cu 2,7%.

Comparativ cu septembrie 2013, afacerile din industrie s-au apreciat cu 8,5%, industria prelucrătoare înregistrând o creştere de 8,7%, iar cea extractivǎ de 1,5%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.