Iordănescu vrea stagiu de pregătire pentru naţională în iarnă

Share:

Selecţionerul Anghel Iordănescu doreşte ca în pauza competiţională de iarnă să organizeze un stagiu de pregătire, la care să participe jucători din campionatul intern, reintroducând astfel un model pe care l-a folosit şi la precedenta experienţă pe banca primei representative.

„Mă gândesc la un proiect pentru perioada de pauză competiţională din iarnă. O să solicit Comitetului Executiv şi federaţiei să aprobe convocarea unei selecţionate divizionare pentru turneul de pregătire şi câteva partide amicale, asta pentru a forţa aducerea unor jucători tineri în lotul naţionalei. Mă refer aici la un Nedelcu, un Manea, un Tănase, un Creţu, un Dumitraş. Ei, ajutaţi puţin, ar putea să se obişnuiască la cerinţele de la echipa naţională şi astfel să împrospătăm lotul”, a spus Iordănescu.

În precedentul său mandat la echipa naţională (2002-2004), Anghel Iordănescu a organizat astfel de stagii de pregătire, jucătorii Stelei, care atunci erau pregătiţi de Victor Piţurcă, au refuzat convocările, ceea ce a iscat un scandal între actualul şi fostul selecţioner, dar şi între FRF şi Steaua, care ar fi riscat să aibă jucătorii suspendaţi.

Prima reprezentativă a României întâlneşte la 14 noiembrie, de la ora 21.45, Irlanda de Nord, în cadrul preliminariilor Euro-2016, şi Danemarca, la 18 noiembrie, de la ora 20.30, într-o partidă amicală. Ambele meciuri se vor disputa pe Arena Naţională din Bucureşti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.