Scandal la nivel european între Germania şi Rusia

0

O colaboratoare a Ambasadei Germaniei la Moscova a fost expulzată la cererea autorităţilor ruse, gest considerat de Berlin ca fiind o măsură de retorsiune, a declarat sâmbătă o sursă din cadrul Ministerului de Externe german.

„O colaboratoare a Ambasadei Germaniei la Moscova a părăsit ţara din cauza unei măsuri de retorsiune din partea autorităţilor ruse”, a afirmat sursa, confirmând informaţiile apărute în revista germană Der Spiegel, potrivit Agerpres.”Regretam acest act nejustificat şi am transmis acest lucru guvernului rus”, a precizat sursa menţionată.

Potrivit Der Spiegel, Rusia ar fi luat această decizie pentru a răspunde expulzării de către Berlin a unui diplomat rus care lucra la consulatul general din Bonn, în vestul Germaniei. Acesta din urmă a fost „expulzat în cea mai mare discreţie”, scrie revista, citând tot o sursă din cadrul Ministerului de Externe german.”În cazuri similare din trecut nu a existat niciun răspuns din partea ruşilor, de data aceasta e diferit”, a spus sursa citată.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.