Teatrul GONG salvează parcul

Share:

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 23 noiembrie, ora 11:00, premiera spectacolului „Prințesele – Spion” în regia lui Robert Bălan, după un text original de Elena Vlădăreanu. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră sâmbătă, 22 noiembrie, ora 18:00.

Povestea din spectacolul „Prințesele – Spion” este una contemporană, autorii încercând să explice o problemă frecvent întâlnită în orașele din România – distrugerea parcurilor și a spațiului verde – pe înțelesul unor copii între 3 și 5 ani. Spectacolul este o modalitate performativă pentru activarea conștiinței civice a copiilor în domeniul ecologic. Producția afirmă dreptul parcului de a exista și dreptul copiilor la spațiul verde.  Cu o folosire neașteptată a spațiului de joc, cu muzică ritmată și personaje fantastice pe care copiii le vor îndrăgi, „Prințesele – Spion” îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă cât de important este un copac și, totodată, să creadă în puterea lor de a schimba lucrurile.

„Asta facem. Un spectacol pentru copii. O poveste despre nişte Cămăşi Albe care vor să facă un complex imobiliar într-un parc, şi copii, arici, veveriţe, leagăne care se luptă pentru locul lor de joacă şi de trai. Îl facem la Sibiu, acolo unde nu s-au distrus parcuri ca să se facă mall-uri, ca în alte părţi, dar promitem să ajungem în mai multe oraşe. Cu teme din astea „sociale“, facem spectacol pentru copii începînd de la 3 ani. Nu strîmbaţi din nas! Vă garantez că o să le placă. Avem tot ce trebuie. Şi poveste, şi cântecele, şi păpuşi, şi personaje fantastice, şi personaje-copii, şi actori buni.”, a declarat regizorul la începerea repetițiilor de la Sibiu.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Raluca Pavel, Lucia Barbu, Barbara Crișan, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Monica Baldea, Hansel Andrei, Gabriela Mitrea, Daniela Dragomir, Claudia Stühler și Angela Páskuy. Scenografia spectacolului poartă semnătura Aureliei Călinescu, iar coloana sonoră aparține muzicianului Florin Grigoraș. Producția Teatrului Gong se bucură, de asemenea, de contribuția lui Coralie de Gonzaga și a lui Silviu Naicu pentru video design și a Barbarei Crișan pentru coregrafie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.