Stoican va antrena din iarnă o altă echipă de Liga I

0

Tehnicianul Flavius Stoican, care a demisionat la 12 noiembrie din funcţia de antrenor al formaţiei Dinamo, a declarat, marţi, că din iarnă va prelua conducerea unei alte echipe, fără să precizeze însă numele acesteia.

„Cred că din iarnă, când se va termina turul de campionat, o să mă vedeţi la o altă echipă, pentru că la momentul acesta echipele au antrenori. Iar eu nu sunt genul care să vâneze posturi. Nu am oferte şi nu am luat în calcul astfel de discuţii. La finalul turului o să iau în vedere o situaţie sau alta. La orice echipă o să merg, sunt convins că o să scot maximum”, a spus Stoican, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă a fost prea obosit pentru a continua la Dinamo, Stoican a răspuns: „Nu a fost vorba despre oboseală, pentru că fotbalul este viaţa mea. Eu mănânc fotbal pe pâine, dimineaţa, la prânz şi seara. Pur şi simplu am căzut de acord cu domnul Negoiţă că trebuie să trecem la un alt nivel. Le-am promis oamenilor că ne vom bate la campionat şi mi se pare normal ca eu să fiu cel care decide atât timp cât eu răspund de rezultate”.

Flavius Stoican s-a bucurat pentru foştii săi jucători şi pentru înlocuitorul său, Ionel Dănciulescu, în urma victoriei obţinute de Dinamo, scor 2-1, în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş. „Fiind obişnuit cu fotbalul, am stat în faţa televizorului şi am urmărit majoritatea meciurilor, în special pe cel de la Mediaş. M-am bucurat enorm pentru băieţi pentru că au pus suflet. Aveau nevoie de o victorie şi eram aproape sigur că o vor obţine. M-am bucurat pentru Danciu, pentru că ştiu cât de mult îşi doreşte să reuşească în această meserie”, a menţionat el.

Stoican nu a dorit să îi dea sfaturi lui Dănciulescu, dar a menţionat că este important ca acesta să fie susţinut de persoanele din jurul lui. „Nu îmi permit să îi dau sfaturi lui Danciu, care a avut o carieră impresionantă. Am avut o discuţii doar despre viaţa de antrenor. El a avut şansa să înceapă la Dinamo şi e important să aibă şi noroc. Nu pot să fiu supărat că a venit în locul meu. Sunt convins că va avea un urcuş în antrenorat, chiar dacă îi va fi foarte greu. Important e ca el să îşi impună stilul pe care l-a dobândit ca jucător. La fel de important e ca oamenii din jurul lui să îl sprijine”, a adăugat antrenorul.

Flavius Stoican şi-a reziliat, la 12 noiembrie, pe cale amiabilă, contractul cu FC Dinamo, în locul său fiind numit până la finalul turului Ligii I Ionel Dănciulescu, cel care a ocupat până la acea dată funcţia de director general al clubului.

Tehnicianul Flavius Stoican a primit, marţi, titlul de „antrenorul revelaţia anului” în cadrul Galei Premiilor Fanatik.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.