Merkel, aleasă pentru a opta oară în fruntea CDU

0

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în vârstă de 60 de ani, a fost aleasă pentru a opta oară preşedinte al formaţiunii conservatoare Uniunea Creştin-Democrată (CDU), cu 96,72 la sută din voturi, relatează AFP.

În anul 2012, Merkel a primit 97,94 la sută din voturi, cel mai bun scor. Merkel a fost singurul candidat al scrutinului organizat în timpul congresului federal desfăşurat la Koln, în vestul Germaniei. Angela Merkel este cancelar al Germaniei de nouă ani, fiind liderul CDU de 14 ani.

Partidul conservator bavarez CSU, aliat al cancelarului german Angela Merkel, a prezentat un proiect prin care propune ca imigranţii să vorbească germana inclusiv în familie, provocând duminică o adevărată ploaie de critici de la partide, dar şi ironii pe reţele de socializare, relatează AFP.

Uniunea Creştin-Democrată (CSU), unul dintre cele trei partide care fac parte din coaliţia condusă de Merkel, a redactat o moţiune în care pledează ca străinii care doresc să se instaleze definitiv în Germania să fie „încuraţi să vorbească germana în public şi în privat, în interiorul familiei lor”.

Acest text, care apare în plină dezbatere naţională asupra integrării imigranţilor, urmează să fie dezbătut luni de reprezentanţi CSU, înaintea unei reuniuni a partidului care urmează să aibă loc la sfârşitul săptămânii, la Nürnberg (sud). În Germania, această propunere şi-a atras deja critici dure din partea clasei politice germane şi face obiectul unor ironii pe reţele de socializare.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.