SUA și Cuba restabilesc relațiile diplomatice

Share:

Statele Unite şi Cuba au decis restabilirea relaţiilor diplomatice, întrerupte în anul 1961, afirmă surse citate de AFP. Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a discutat prin telefon, miercuri, cu omologul său cubanez, Raul Castro. Conversaţia telefonică a durat aproximativ 50 de minute.

Administraţia Statelor Unite va anunţa miercuri măsuri în vederea normalizării relaţiilor cu statul cubanez. Americanul Alan Gross, deţinut cinci ani în Cuba pentru spionaj, a fost eliberat miercuri, în schimbul a trei cubanezi condamnaţi în SUA, informează Mediafax.

Papa Francisc a jucat un rol crucial în negocierile dintre Statele Unite şi Cuba, a explicat un oficial american de rang înalt. Suveranul Pontif a trimis scrisori preşedinţilor celor două ţări, Barack Obama şi Raul Castro, iar Vaticanul a discutat cu delegaţiile celor două ţări.

Cuba a decis eliberarea a 53 de persoane considerate deţinuţi politici, în cadrul măsurilor pentru ameliorarea relaţiilor cu Statele Unite, anunţă un oficial american citat de AFP. „Guvernul cubanez a acceptat să elibereze 53 de persoane considerate deţinuţi politici”, a explicat oficialul american.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.