Val de solicitări la Ambulanţa Bucureşti de sărbători

0

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) a întregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.267 de solicitări, printre care 200 pentru afecţiuni digestive, 21 pentru intoxicaţii cu alcool, cinci naşteri şi nouă accidente rutiere, a declarat, vineri, agenţiei Mediafax, managerul SABI, Alis Grasu.

„Începând din dimineaţa zilei de Crăciun, respectiv ora 8.00 şi până vineri ora 8.00, 1.267 de solicitări, cu 677 de urgenţe. Din totalul urgenţelor aproape o treime, adică 200 au fost pentru afecţiuni digestive şi 21 intoxicaţii cu alcool. Din păcate, s-a dovedit că oamenii nu ne-au ascultat sfaturile”, a spus Alis Grasu. Printre solicitări au fost şi 29 pentru afecţiuni psihiatrice, precum depresia, şi tentative de suicid.

Tot în acest interval de 24 de ore, au fost întregistrate cinci naşteri, nouă accidente rutiere şi tot atâtea leşinuri în locuri publice. Managerul SABI a făcut din nou apel la oameni să se bucure de sărbători fără să ignore avertismentele privind excesul de mâncare şi de băutură. „Sărbătorile din această perioadă se prelungesc până în 7 ianuarie. Oamenii se pot bucura din plin de această perioadă dacă nu vor uita că nu trebuie să mănânce o dată cât pentru trei zile. Se poate mânca puţin din fiecare fel cu multe fructe şi legume. Este indicată mâncarea tradiţională cu moderaţie, fără completări de tipul alune, cipsuri sau alte alimente grele. De asemenea, băutura cu măsură şi chiar un digestiv, ceai sau cafea, la sfârşitul mesei. În plus, recomand plimbări în aer liber”, a mai spus medicul, completând că persoanele suferinde trebuie să respecte cu strciteţe recomandările medicului curant.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.