Bugetarii ar putea beneficia de un voucher cultural

0

Bugetarii ar putea beneficia de un „voucher cultural” în valoare de 125 lei pentru cumpărarea de cărţi, bilete la evenimente culturale, spectacole de teatru, muzee sau operă.

Iniţiativa aparţine deputatului PDL, Camelia Boghicevici, care a depus la Parlament, în luna decembrie, un proiect de lege în acest sens.

Documentul prevede că voucherul va fi acordat o singură dată, iar fondurile vor asigurate de la bugetul de stat prin Ministerul Culturii. Camelia Boghicevici: „Vedem cu toţii că singurele forme prin care majoritatea cetăţenilor au acces la cultură sunt emisiunile tv. „Mondenităţile sunt cele care sunt de multe ori emisiunile la care se uită toţi românii. „Este vorba de un voucher cultural în valoare de 125 lei, prin care se vor putea deconta cărţi, abonamente la filarmonică, operă. „Noi le-am gândit în sistem nominal  pentru că sunt pentru această categorie de cetăţeni care au venituri reduse şi nu îşi permit aceste cheltuieli”, a afirmat Camelia Boghicevici.

Un sondaj Eurobarometru, dat publicităţii de Comisia Europeană şi realizat în perioada 26 aprilie-14 mai 2013, arăta că jumătate dintre români au citit o carte în

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.