Geoană ar vrea să cumpere casa de la RA-APPS

Share:

Un reprezentant al familiei Geoană figurează, prin intermediul unui avocat, pe lista pentru licitaţia la vilaRA-APPS, programată pentru miercuri, imobil scos la vânzare cu un preţ de pornire de 588.000 euro plus TVA, conform informaţiilor obţinute de Mediafax.

La licitaţie s-au mai înscris şi alţi ofertanţi, printre care şi firme. Vila, cu etaj şi mansardă, are 8 camere şi o suprafaţă de 271 metri pătraţi, dispunând de un teren de 550 metri pătraţi.

Imobilul este amplasat în centrul Bucureştiului, pe strada Cucu Starostescu, lângă Bulevardul Aviatorilor şi Calea Dorobanţilor. Vila este scoasă la vânzare după ce, în urmă cu trei săptămâni, Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova, iar Geoană a renunţat la funcţia de Înalt reprezentant al prim-ministrului, care îi dădea dreptul la o locuinţă RA-APPS.

La începutul lunii decembrie, Mircea Geoană a anunţat că va notifica Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) despre faptul că este în curs de mutare şi că va renunţa la contractul cu regia, el menţionând că le transmite celor care au pus presiune, inclusiv prin mijloace mediatice, referitor la tema casei în care stă, că sunt „penibili”. „RA-APPS are 700 de locuinţe pe care le închiriază la preţul pieţei. Eu sunt unul din cei 700 de chiriaşi al RA-APPS care plătesc preţul pieţei, un preţ foarte mare. Nu există în acest moment un interes al meu pentru a continua să stau aici. Voi notifica în aceste zile RA-APPS cu privire la faptul că sunt în curs de mutare şi voi renunţa la acest contract”, a spus Geoană.

El a arătat că plăteşte o chirie lunară de peste 3.000 euro pentru casa de la RA-APPS.

În luna ianuarie a anului trecut, Guvernul a prezentat lista chiriaşilor RA-APPS, pe care figura, printre alţii, şi Mircea Geoană, cu o chirie de 3.195 euro pentru 8 camere de 246 metri pătraţi, la acel moment Geoană precizând că singurul motiv pentru care a continuat să locuiască în casa RA-APPS a fost legat de pregătirea unei soluţii definitive de achiziţionare sau construire a unei locuinţe proprietate personală.

Locuinţa lui Geoană a mai fost inclusă pe o listă a imobilelor RA-APPS pregătite pentru vânzare în noiembrie 2011, în mandatul Guvernului Boc, dar licitaţia nu a mai fost organizată. Geoană, atunci preşedinte al Senatului, a declarat la acel moment că aşteaptă precizări suplimentare de la regie pentru a decide dacă va cumpăra sau nu imobilul în care locuieşte cu chirie în calitate de demnitar.

Geoană declara, în 2008, într-un interviu acordat Mediafax, că a contractat un credit ipotecar de la o bancă în vederea finanţării unui contract cu o firmă de construcţii pentru achiziţionarea unui apartament într-un bloc. El mai spunea, în acelaşi interviu, că, deşi în contractul cu firma constructoare se prevedea ca termen darea în folosinţă luna august 2008, construcţia a fost decalată din motive independente de constructor, legate de obţinerea unor avize. Firma cu care Mircea Geoană a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a unui apartament din Băneasa a intrat în procedură de faliment în 22 ianuarie 2010.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.