Ochelari electronici care vindecă ambliopia

0

Ambliopia sau „ochiul leneş” se manifestă prin vedere bună la un ochi şi vedere mai slabă la celălalt. Pe măsură ce trece timpul, creierul se obişnuieşte să primească informaţii numai de la ochiul puternic şi îl exclude pe cel slab, într-o masură foarte mare sau definitiv.

Astfel, ochiul slab nu mai este folosit. „Fără un tratament corespunzător, la timpul potrivit, ochiul mai slab nu va mai putea fi recuperat niciodată. În toate metodele de tratament, se acoperă ochiul bun sau se scade vederea acestuia prin diverse metode şi copilul este forţat, pentru anumite perioade de timp în fiecare zi, să îşi folosească ochiul slab”, explică dr. Carmen Dragne, medic primar, specialist oftalmolog, Clinica Ama Optimex.

Ochelarii electronici Amblyz propun o modalitate complet diferită pentru tratamentul ambliopiei. Aceştia au un sistem electronic integrat care obturează automat ochiul bun, pentru un interval de 30 de secunde, forţând copilul să vadă cu celălalt ochi, mai slab. Sunt uşor de folosit, confortabili şi estetici, iar copilul îi poartă ca pe oricare altă pereche de ochelari, fără să îi influenţeze activitaţile zilnice, precum celelalte metode de tratament.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.