Felicia Greciuc – recital în cadrul Stagiunii de marți seara

Stagiunea de marţi seara oferă deseori scena Sălii mici a Ateneului Român membrilor Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”. În programe cameral ambiţioase, aceştia doresc să se prezinte publicului şi în ipostază solistică. Astfel, în recitalul din 27 februarie o veţi putea cunoaşte pe oboista Felicia Greciuc.

Marți, 27 Ianuarie 2015, ora 19:00, Sala mică
Felicia Greciuc – oboi
Cristina Popescu Stănești – pian

Program:

Georg Philipp Telemann – Fantezia nr. 1, nr. 3, nr. 12 pentru oboi solo Domenico Scarlatti – Trei sonate pentru pian Carl Philipp Emanuel Bach – Sonata pentru oboi şi pian, WQ 135 Francis Poulenc – Sonata pentru oboi şi pian Maurice Ravel – Alborada del Gracioso Antal Dorati – Duo Concertante

Felicia Gabriela Greciuc, oboistă a Filarmonicii George Enescu – București, este absolventă al Colegiului Național de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Suceava și a Universității Naționale de Muzică din București, la clasa conf. univ. dr Florinel Ionoaia și aprofundează studiul oboiului sub îndrumarea unor maeștrii precum: Emanuel Abbuhl, Matthias Backer, Christian Smith, Diego Dini-Ciaci, Gareth Hulse, Richard Simpson, Joris Van den Hauwe.

Tânăra oboistă a participat la numeroase competiții naționale și internaționale, obținînd nenumărate premii printre care enumerăm: Premiul „Best oboe player residing in Romania” și premiul „Best contestant attending a Romanian University” (2013) – Concursul Internațional „Gheorghe Dima” Cluj- Napoca; Premiul I (2010) – Concursul Internațional „Sigismund Toduță” Deva; Premii I și II (2004 -2008) – Concursul Internațional „Emanoil Elenescu” Piatra Neamț.
A susținut recitaluri de oboi, muzică contemporană, muzică de cameră pe marile scene bucureștene. A apărut, de asemenea între anii 2006 – 2014, ca solistă, alături de filarmonici și orchestre naționale precum: Filarmonica Botoșani, Orchestra Universitaria UNMB, Orchestra Lanto Arte, Camerata Intermezzo, Orchestra de camera Philarmonia, bucurându-se de mari succese.

Pianista Cristina Popescu Stăneşti a studiat la Universitatea de Muzică din Bucureşti, şi la Staatliche Hochschule für Musik din Trossingen (Germania), cu maestrul Gabriel Amiraş. Studiile doctorale le-a finalizat în 2011, cu lucrarea intitulată „Concepţia interpretativă în Miroirs şi Gaspard de la Nuit de Maurice Ravel”. Alegerea acestui subiect a fost determinată de realizarea integralei lucrărilor pentru pian-solo de Maurice Ravel (1992).
Repertoriul pianistei cuprinde numeroase partituri – atât solistice cât şi camerale. A susţinut concerte şi recitaluri în România, Anglia, Grecia, Spania, Germania, SUA, a realizat înregistrări speciale la Radiodifuziunea Română şi a participat la emisiuni radio-TV. De asemenea este în mod constant invitată în calitate de pianist acompaniator la cursuri de măiestrie şi în calitate de pianist oficial la concursuri naţionale şi internaţionale. În prezent este lector universitar doctor în cadrul departamentului Instrumente cu Claviatură şi Muzică de Cameră, şi este prodecanul Facultăţii de Interpretare Muzicală din Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.