Rusia acuză Ucraina că vrea să rezolve militar conflictul din est

0

Rusia speră ca ţările occidentale, inclusiv Germania, să împiedice posibile încercări ale Kievului de a „rezolva militar” conflictul din estul ţării, a declarat ambasadorul rus în Germania Vladimir Grinin, relatează portalul rus Sputnik.

„Ne-ar plăcea să sperăm că Occidentul, inclusiv Germania, va influenţa, în sfârşit, regimul de la Kiev. În prezent, judecând după acţiunile recente ale autorităţilor de la Kiev, este clar că ei vor să rezolve militar criza” din estul Ucrainei, a declarat Grinin pentru agenţia rusă de stat RIA Novosti, preluată de Mediafax.

Ambasadorul a subliniat că cei mai mulţi dintre liderii occidentali au declarat recent că nu există o soluţie militară la criza ucraineană, ci diplomatică.”Noi sperăm ca partenerii noştri occidentali vor trece de la vorbe la fapte şi vor începe să influenţeze autorităţile de la Kiev”, a adăugat el.

Situaţia din regiunea ucraineană Donbas (est) s-a deteriorat dramatic în ultima perioadă, în pofida armistiţiului încheiat în seprembrie la Minsk între autorităţile ucrainene şi separatiştii proruşi.

Liderii Rusiei, Ucrainei, Germanei şi Franţei – formatul Normandia – urmează să se întâlnească miercuri în capitala belarusă pentru a negocia un acord de pace.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.