Google sărbătorește Valentine’s Day

Google Cultural Institute sărbătoreşte Valentine’s Day printr-o colecţie de lucrări de artă celebre, între care şi „Sărutul/ The Kiss” lui Gustav Klimt, care a fost digitalizat la rezoluţie foarte ridicată.

Cu această ocazie specială, Google a digitalizat la rezoluţie foarte ridicată unul dintre cele mai faimoase săruturi din istoria artei: „Sărutul” lui Gustav Klimt. Tehnologia permite explorarea în profunzime a operei, până la detalii ale tuşei pensulei, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Colecţia reprezintă o călătorie în numeroase ţări, culturi şi perioade, pentru a descoperi iubirea în diferitele ei întrupări artistice. Între lucrările care au fost digitalizate şi care pot fi admirate pe platforma digitală Google Cultural Institute se numără sculptura „The Kiss” (1886), de Auguste Rodin (de la The Israel Museum, din Ierusalim), dar şi tablourile „Garden with courting couples: square Saint-Pierre” (May 1887), de Vincent van Gogh (de la Van Gogh Museum), „Desire and Satisfaction” (1893), de Jan Toorop (de la Musée d’Orsay, Paris), „Allegory of Love, Cupid and Psyche [?]” (1798 – 1805), de Francisco de Goya (de la Museu Nacional d’Art de Catalunya – MNAC, Barcelona), „Happy Union” (în jur de 1575), de Paolo Veronese (The National Gallery, Londra), „Kiss IV” (1902), de Edvard Munch (The Munch Museum, Oslo).

Colecţia alcătuită de Google Cultural Institute pentru a marca Valentine’s Day poate fi admirată pe http://goo.gl/7hPpQN.

Google Cultural Institute este o platformă online lansată în 2011, care prezintă expoziţii ale marilor evenimente ale secolului al XX-lea, printre care teme referitoare la Holocaust şi la Nelson Mandela, dar şi colecţii de artă şi exponate din mari muzee ale lumii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.