Medici ginecologi de la Iași, arestați

0

Cei doi medici ginecologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cercetaţi sub control judiciar pentru fapte de corupţie în urma unor percheziţii ale procurorilor la unitatea medicală vasluiană, au fost arestaţi preventiv, miercuri, de Curtea de Apel Iaşi.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele medicilor ginecologi Simona Botez şi Doina Andrei, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru luare de mită şi fals, transmite corespondentul Mediafax.

În fapt, instanţa a admis contestaţiile formulate de procurorul de caz, după ce, în 10 februarie, Tribunalul Vaslui a dispus măsura controlului judiciar pentru cei doi medici. Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

 Procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui au dispus, în 9 februarie, reţinerea pentru 24 de ore a medicilor Simona Botez şi Doina Andrei pentru luare de mită şi fals, în urma unor descinderi ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) la SJU Vaslui. Simona Botez a fost prinsă în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit 1.500 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a face o întrerupere de sarcină.

Totodată, anchetatorii au dispus măsura controlului judiciar pentru un al treilea medic ginecolog, Adrian Tănăsescu, precum şi pentru două asistente de la Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a SJU Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor DGA, flagrantul a fost organizat la SJU Vaslui în urma unui denunţ formulat de un vasluian în septembrie 2014, după ce medicul Simona Botez ar fi pretins în 2 februarie 1.500 de lei pentru o întrerupere de sarcină. Concomitent cu organizarea flagrantului în care medicul a primit suma de 1.500 de lei, ofiţerii DGA au făcut şi o opt percheziţii la instituţii publice şi la locuinţele unor suspecţi pentru găsirea de probe necesare la dosarul de corupţie deschis în acest caz.

”Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment, rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi fals, de către cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. În virtutea faptului că deţin o anumită autoritate conferită de pregătirea de specialitate şi utilizând resursele SJU Vaslui, cadrele medicale în cauză au creat o practică în sensul pretinderii şi primirii de bani de la pacienţi în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale”, se arăta într-un comunicat publicat, pe 9 februarie, de DGA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.