Știința ca pasiune, la Cafeneaua de știință

0

Radio Romania Cultural  vă invită la cea de-a doua ediţie din 2015 a Cafenelei de ştiinţă.

Luni, 2 martie 2015, la Libraria Humanitas de la Cișmigiu, între 19.00 – 21.00, în direct pe Radio România Cultural, 101,3 fm şi on line, audio și video, pewww.radioromaniacultural.ro.

Din pasiune, credem noi, convinși fiind că, dincolo de alte motivații personale,  pasiunea și curiozitatea sunt argumentele celor care aleg o carieră în știință.

La Cafeneaua de știință din 2 martie a.c. vă oferim argumentele celor care au , deja, o carieră în știință, ale celor care se pregătesc să pornească pe acest drum dar și ale celor care-i inspiră și îi îndrumă pe învățăcei, adică:

Profesorii Corina Vinț, directorul Colegiului Naţional de Informatică “ Tudor Vianu” din Bucureşti și Mustafa Oz, directorul Liceului Teoretic Internațional de Informatică București; dr.Ing Mircea Ignat, conducătorul și inițiatorul Centrului de Excelență pentru Iniţierea Tinerilor Olimpici în Cercetarea Ştiinţifică din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA și dr.ing. Wilhelm Kappel, directorul general al aceluiași institut.

Alături, cei care au început, deja, să confirme: Cristian Dragomir și Alex Glonțaru,  elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică “ Tudor Vianu”, echipa proiectului E-commerce platform – identificarea unor produse in timp scurt functie de caracteristici de la diferite firme prin soft adaptat  la  nivelul  celularelor, echipă  calificată  în  finala  de  la  Olimpiada INTELL ,Pitsburg, SUA , din luna mai, 2015.

Apoi, Ana Maria Tudorache și Miruna Ojoga, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a IX-a , componentele echipei proiectului Medical  Rehabilitation  Monitoring  – microsenzori și siste de  microsenzori   destinati   procedurilor   de  reabilitare  medicală  a  membrului superior.

Și tot de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – echipa  Magnetic  Bacteria – studiul biologic al bacteriei magnetice si aplicatii  pentru  microroboti elementari micromecano-magnetici  –  cu Elena Yuan și  Sebastian  Curpăn, clasa a  IX-a, ”protagoniști” principali.

Nu în cele din urmă, din nou de la Colegiul Naţional de Informatică “ Tudor Vianu” Bucureşti, Andrei Corbeanu și Luca Florescu, clasa a X-a,  echipa  Harvesting  Cube  – demonstrator  de  energie  regenerabilă din mediul  înconjurător – echipă calificată, și aceasta,  în  finala  de  la  Olimpiada INTELL ,Pitsburg, SUA , mai  2015.

Și pentru că știința presupune dovezi, vă vom arăta și cîteva dintre acestea:  Demonstratorul de Harvestin Cube, Mănușa cu senzori pentru procedurile de reabilitare medicală, Microsenzori și dispozitive de recuperarea energiei piezo sau electrostrictivi din elastomeri.

Iar acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care am ales știința!

Vă așteptăm la Libraria Humanitas de la Cișmigiu pentru o seară plină de pasiune!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.