Macovei, atac dur la adresa lui Tăriceanu

0

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat la B1 că atunci când era ministru, şi DNA începuse anchetarea lui George Copos, la prima şedinţă de Guvern, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să-l informeze când se fac anchete care privesc un ministru.

Macovei a declarat atunci când DNA a anchetat primul politician de rang înalt, vicepremierul de la acea vreme George Copos, premierul Tăriceanu i-a spus, în Guvern, că vrea să fie informat de aceste cazuri.

”Am avut această discuţie în Guvern, când s-a făcut DNA. Primul politician de rang înalt pe care DNA l-a anchetat a fost prim-viceministrul Copos, care era în guvern cu noi. La prima şedinţă de Guvern, când a apărut informaţia în presă despre Copos, că este chemat la DNA, Tăriceanu mi-a spus «Monica, trebuie să găseşti o cale prin care eu să fiu informat că se fac investigaţii împotriva unui ministru, sau împotriva unui alt politician de rang înalt». Şi eu am spus: Nu, nu veţi fi informat”, a afirmat Macovei.

Monica Macovei a continuat: ”Aceasta este problema, unde se duc informaţiile”, precizând că ”informaţiile se duc doar la procurori”, nu la premier, sau la miniştri.

Potrivit europarlamentarului, discuţia, care s-a purtat în şedinţa de Guvern a durat destul de mult, ”pe un ton ridicat”. ”Unii mai ţipă. Ţipau toţi, la un moment dat”, a adăugat Macovei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.