Procurorii contestă decizia de eliberare a lui Becali

Share:

Gigi Becali va fi eliberat condiţionat, a decis, vineri, Tribunalul Medgidia. Decizia nu este definitivă, deoarece a fost contestată de procurori, astfel că Gigi Becali va trebui sa aştepte judecarea contestaţiei.

Gigi Becali ar fi fost liber în trei zile, adică marţi, dacă procurorii nu ar fi contestat decizia Judecătoriei Medgidia de a aviza cererea de eliberare condiţionată. Contestaţia va fi judecată la Curtea de Apel Constanţa.”Gigi Becali trebuie să aștepte să se judece această contestație la instanța superioară”, a spus Bogdan Vlad, avocatul latifundiarului din Pipera.

Gigi Becali a executat un an şi zece luni din pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare primită în dosarele în care a fost judecat.

Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, i-a spus judecătorului că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru eliberarea condiţionată a clientului său, în primul rând pentru că a executat fracţia de pedeapsă, respectiv două treimi, conform vechiului Cod Penal şi mai bine de jumătate din pedeapsă, potrivit noului Cod Penal.

Bogdan Vlad a mai arătat că Becali are 185 de zile câştig, caracterizări foarte bune, a muncit şi a scris două cărţi, una pe teme religioase şi cealaltă pe teme sportive, a fost recompensat de 11 ori în timpul detenţiei şi a participat la toate activităţile din penitenciar. Avocatul a precizat că Gigi Becali a achitat integral prejudiciul constatat în dosarele în care a fost condamnat, precum şi dobânzile aferente.

Procurorul prezent la şedinţa de judecată a cerut instanţei să respingă cererea, pe motiv că nu este suficientă perioada executată de Gigi Becali în penitenciar. Procurorul a precizat că Gigi Becali a fost sancţionat de mai multe disciplinar, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu ar trebui eliberat condiţionat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.