Medicii de la Spitalul European Polisano au salvat viața unei fetițe de o lună!

 O fetita in varsta de doar luna, diagnosticata cu stenoza congenitala severa, a fost operata cu succes de catre echipa de specialisti Heart team a Spitalului European Polisano, careia li s-au alaturat Prof. Petru Liuba – seful catedrei de Cardiologie Interventionala a Universitatii din Lund, Suedia si Prof. Slobodan Ilić – Seful sectiei de cardiologie interventionala congenitala a Universitatii din Belgrad, Serbia. Aceasta interventie reprezinta o premiera medicala nationala in cardiologia interventionala pediatrica datorita varstei foarte fragede a pacientei si este al doilea caz, la nivel national, tratat de stenoza congenitala severa

Fetita de doar luna, s-a nascut la maternitatea Polisano si a fost diagnosticata de neonatologi cu stenoza congenitala severa. Daca nu se intervenea la timp, sansele de viata ale fetitei erau nule.

Aceasta afectiune se manifesta diferit la copii fata de adulti: semnele majore de boala severa cardiaca sunt date de lipsa cresterii, inapetit si respiratie accelerata.”Stenoza valvei aortice este o afectiune de mare risc, iar orice intarziere de inlocuire a sa poate duce la moarte subita. In conditiile in care sunt peste 1500 de copii cu astfel de malformatii, iar 1 din 100 sufera de acest tip de boala deosebit de grava, cazul fetitei este unul fericit, dat fiind faptul ca este atat de mica. Pentru noi reprezinta inca o dovada a faptului ca suntem spitalul unde se pot face astfel de interventii deosebit de complexe, iar romanii sa nu mai fie nevoiti sa plece in afara pentru a se trata.” a declarat dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica

Interventia  minim invaziva de valvuloplastie a durat doua ore si a constat in introducerea unui cateter cu balon, numita si tehnica de dilatare cu balon. La Spitalul European Polisano aceasta procedura a costat 5.000 de euro, in conditiile in care in afara costurile ajung la 15.000 -20.000 de euro. Desi a fost operata ieri, fetita se simte bine si va fi externata in cursul zilei de azi.

Echipa medicala a fost formata din Dr. Nicolae Florescu – Seful sectiei de Cardiologie interventionala, spitalul European Polisano, Dr. Petru Liuba – medic cardiolog pediatru si seful catedrei de Cardiologie Interventionala a Universitatii din Lund, Suedia si Dr. Slobodan Ilić – Seful sectiei de cardiologie interventionala congenitala a Universitatii din Belgrad, Serbia si Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica.

Sectia de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica din cadrul Spitalului European Polisano este dotata cu doua sali de operatie de ultima generatie, oferind servicii de maxima complexitate pentru tratamentul bolilor valvulare, a afectiunilor coronariene si asigura toata gama de interventii ce se pot realiza in sfera cardiovasculara: protezari valvulare, bypasuri aortocoronariene, plastii valvulare, chirurgia aortei toracice dar si interventii chirurgicale minim invazive precum endoprotezari de anevrism de aorta, inlocuiri valvulare, etc. De asemenea, sfera terapiei endovasculare care este abordata impreuna cu colegii din sectia de cardiologie interventionala in cadrul Heart Team se extinde si la interventii vasculare periferice, carotidiene, sau pe intraga aorta toracica si abdominala, abordarea pluridisciplinara fiind in beneficiul pacientilor.

Despre Spitalul European Polisano:

Infiintat in anul 2013, Spitalul European Polisano din Sibiu este cea mai recenta si moderna investitie in domeniul medical din Romania, realizata prin prisma celor 20 de ani de experienta si activitate a grupului Polisano. Acesta face parte dintr-o structura integrata de centre de excelenta in medicina si reprezinta o noutate pe piata serviciilor medicale din Romania, atat prin dotarea de exceptie, cat si prin colaborarile stabilite in premiera cu universitati de medicina de prestigiu din Austria, Franta, Marea Britanie, Suedia,Statele Unite si Canada, dar si prin acordurile incheiate cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si cu Spitalul Clinic Judetean Sibiu.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.