Vlad Filat, despre președintele Iohannis

0

Klaus Iohannis este un președinte bun pentru România și un președinte bun pentru Republica Moldova, a declarat Vlad Filat, președintele PLDM, la televiziunea publică TRM, informează unimedia.info.

„Nu este păcat că Ponta a pierdut președinția, este o mare realizare că Iohannis a câștigat. Klaus Iohannis este un președinte bun pentru România și un președinte bun pentru Republica Moldova. Asta pentru că relațiile României cu Moldova vor avea stabilitate, iar procesele inițiate de un președinte Băsescu vor avea continuitate”, a afirmat Vlad Filat.

Mai mult, liberal-democratul a mai spus că sprijinul pe care îl oferă Occindentul nu este pentru un partid politic sau altul, ci pentru Republica Moldova.

„Europenii privesc lucrurile într-o manieră pragmatică, fără emoții, noi avem o încărcătură puternică emoțională, după care venim cu abordarea pragmatică. Pentru Occident, importantă este calitatea actului de guvernare, iar pentru noi foarte importante sunt nuanțele. Și eu cred că este deocamdată justificat. Sprijinul pe care îl oferă Occindetul este nu pentru o persoană sau alta, nu pentru un partid politic sau altul, ci pentru Republica Moldova”, a conchis politicianul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.