Decizie de ultima oră a lui Becali în privinţa mărcii Steaua

0

FC Steaua a anunţat că a formulat o contestaţie în anulare la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind marca Steaua Bucureşti, susţinând că instanţa supremă a pronunţat sentinţa în acest caz „cu încălcarea normelor imperative referitoare la competenţă”.

„Termenul pentru formularea cererii de revizuire începe să curgă în anumite cazuri de la momentul pronunţării hotărârii atacate, motiv pentru care am manifestat diligenţă şi prudenţă şi am declarat calea de atac a revizuirii înaintea redactării hotărârii.

După redactarea deciziei nr. 3425/2014, pronunţate de ICCJ, am constatat că instanţa de recurs a săvârşit o greşeală care nu poate fi încadrata în materia revizuirii, ci în materia contestaţiei în anulare: ICCJ a pronunţat decizia nr. 3425/2014 cu încălcarea normelor imperative referitoare la competenţă, respectiv cu încălcarea competenţei sale materiale funcţionale.

Această eroare a instanţei ne-a determinat să renunţăm la cererea de revizuire şi să formulăm în termenul definit de lege o contestaţie în anulare, care, în opinia noastră, este perfect justificată. Aşadar, anularea cererii de revizuire (taxa de timbru fusese fixată la 10 lei, nu la 100 lei) nu este rezultatul vreunei erori, ci reprezintă opţiunea noastră de a nu încărca inutil rolul instanţelor de judecată cu cereri care nu sunt 100% întemeiate”, se arată în comunicatul dat publicităţii de FC Steaua.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat pe 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.