Ialomițianu: Ponta forțează proiectul Codului fiscal

0

Deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu susține că premierul Victor Ponta „forțează proiectul Codului fiscal prin proceduri ilegale”, având în vedere că acesta nu are avizul niciunui minister care „va fi afectat” de modificările aduse de noul act normativ, informează Agerpres.

„Ședința de Guvern extraordinară în cadrul căreia s-a prezentat proiectul de modificare a Codului fiscal a devoalat imediat scopul principal al acestei ședințe — oportunitățile de imagine pentru presă și nimic mai mult. Chiar dacă și-a propus să beneficieze de camerele de luat vederi care s-au înghesuit să-i difuzeze discursul, Victor Ponta s-a deconspirat în legătură cu procedurile ilegale prin care vrea să impună proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal. Atragem atenția asupra faptului că un aspect legal a fost trecut cu vederea și anume faptul că proiectul supus dezbaterii nu a avut avizul niciunui minister care va fi afectat de aceste modificări. Dimpotrivă, înainte de prezentarea proiectului, Victor Ponta a început să pună presiune directă asupra miniștrilor de resort pentru a-i aviza pe orbește proiectul, chiar dacă aceste ministere nu au efectuat studii de impact asupra implementării unor măsuri pe care încă nu le cunosc”, afirmă Ialomițianu într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pe Victor Ponta „nu-l interesează” care este impactul măsurilor asupra principalelor instituții care vor trebui să le implementeze și dacă acestea vor putea fi implementate — pensii, sănătate, administrație publică—, fiind necesare avizele prealabile ale ministerelor de resort, și nu după ce sunt puse în fața faptului împlinit.

„Victor Ponta încă nu a aflat că o modificare la Codul fiscal implică modificări instituționale și chiar legislative, fără de care întreg sistemul bugetar poate fi bulversat. Există riscul ca anumiți contribuabili care-și onorează obligațiile fiscale să nu beneficieze de pensii sau de asigurări de sănătate. Faptul că Victor Ponta discută proiectul de modificare a Codului fiscal fără a avea avizele necesare arată nu doar superficialitatea cu care ne-am obișnuit, ci și lipsa de intenție a acestuia în a implementa măsurile enunțate. De fapt, Victor Ponta a demonstrat, în ultimele două luni, că nu dorește niciun fel de măsură de relaxare fiscală, respingând în Parlament toate propunerile legislative ale PNL privind unele măsuri de relaxare fiscală”, arată Ialomițianu în comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.