Viorel Hrebenciuc, în arest la domiciliu

0

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, vineri, ca fostul deputat Viorel Hrebenciuc să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, decizia fiind instanței definitivă.

Viorel Hrebenciu scapă de arestul preventiv, în Dosarul retrocedărilor ilegale. Magistraţii Înaltei Curţi au decis, vineri, definitiv, ca fostul deputat PSD să fie scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu.

Întrebat după încheierea şedinţei de judecată dacă speră că va fi eliberat, Viorel Hrebenciuc a răspuns: „Normal”.

În urmă cu câteva zile, ICCJ a hotărât să schimbe măsura arestului preventiv în arest la domiciuliu în cazul lui Viorel Hrebenciuc. Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată.

În Dosarul retrocedărilor ilegale au fost trimişi în judecată fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane.

În aceeaşi cauză vor fi judecaţi şi Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, judecătorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, şeful Romsilva, Adam Crăciunescu, judecătoarea Anca Roxana Adam de la Tribunalul Braşov, soţia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel, Rodica Gabriela Zaharia şi Iulian Durlan.

Părţi civile în dosar sunt statul român, prin Ministerul Finanţelor, şi persoana fizică Alina Suciu.

Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani. Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor.

Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro, după ce Paltin Gheorghe Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.