Republicanii condamnă animozitatea lui Obama față de Netanyahu

0

Speakerul republican al Camerei Reprezentanților din Statele Unite, John Boehner, a afirmat duminică după-amiază că animozitatea manifestată în ultimele săptămâni de președintele Barack Obama față de premierul israelian, Benjamin Netanyahu, este „condamnabilă”, scrie AFP.

Recenta campanie pentru alegerile din Israel și realegerea lui Benjamin Netanyahu au scos la lumină o relație tensionată între premier și Barack Obama.”Cred că animozitatea manifestată de administrația noastră față de prim-ministrul israelian este condamnabilă și consider că presiunea exercitată asupra acestuia în ultimii patru sau cinci ani, sincer, l-a făcut să ridice tonul”, a declarat John Boehner într-un interviu acordat postului american de televiziune CNN.

Administrația Obama a fost foarte iritată pentru că John Boehner l-a invitat pe Benjamin Netanyahu să ia cuvântul în fața Congresului la începutul lunii martie. Președintele Camerei Reprezentanților urmează să efectueze o vizită în Israel în următoarele zile.

„Vizita mea acolo era prevăzută de mai multe luni, înainte ca prim-ministrul să vină aici, înainte de realegerea sa (…) Sunt probleme serioase în Orientul Mijlociu și este extrem de important ca membrii Congresului să îi asculte pe liderii străini, alte guverne, pentru a face bilanțul provocărilor cu care ne confruntăm”, a adăugat John Boehner.

„Scopul meu deplasându-mă în Israel este de a continua să întăresc relația existentă între America și Israel”, a subliniat el, precizând că nu va lua cuvântul în fața Knessetului (parlamentul israelian).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.