Zegrean: „În cazul Şova se mai pot face multe”

Parlamentarii îşi întrerup vacanţa pentru a modifica articolul care l-a scăpat de arest pe senatorul PSD. Asta, cu doar o zi înainte ca CCR să se pronunţe pe acest caz. Nu este exclus ca judecătorii să-i dea o veste proastă lui Şova.
La Curtea Constituţională au ajuns trei sesizări: de la PNL, de la preşedintele Klaus Iohannis şi de la CSM. Toate cele trei sesizări prevedeau neconstituţionalitatea art. 173 din Regulamentul Senatului, articol ce a fost modificat de senatori imediat după ce a fost respinsă cererea DNA în cazul lui Şova.
Cu toate acestea preşedintele Curţii Consti tuţio nale, Augustin Zegrean, a declarat că în cazul votului pentru ridicarea imunităţii în speţa Dan Şova „se mai pot face multe”. „Toate sesizările venite la Curte vor fi luate în discuţie pentru că acestea nu pot fi retrase. Noi judecăm ce s-a întâmplat la data respectivă. Nu ţinem cont de modificările făcute ulterior. Cele trei sesizări – de la preşedintele Iohannis, de la PNL şi de la CSM – vor intra, miercuri, pe ordinea de zi. Se mai pot face multe lucruri şi în cazul lui Dan Şova. Aflaţi miercuri”, a declarat Zegrean.

După votul în cazul Şova, judecătorul Cristi Danileţ declarase că nu este exclus ca judecătorii CCR să ajungă la concluzia că votul exprimat a încălcat Constituţia şi să dispună o soluţie prin care Senatul să adopte o hotărâre prin care să accepte cererea DNA de arestare a lui Şova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.