ANAF controlează banii angajaţilor magazinelor și restaurantelor

Share:

Angajaţii magazinelor şi restaurantelor vor fi obligaţi să prezinte banii pe care îi au asupra lor, la cererea Antifraudei, se arată în proiectul de modificare a OUG 28/1999, discutat marţi de guvern.

Proiectul de OUG discutat marţi de guvern va obliga comercianţii care utilizează case de marcat să întocmească  documente justificative pentru banii aduşi sau luaţi din magazine sau restaurante, astfel încât „organele de control să aibă la dispoziție instrumentele necesare pentru a identifica sumele care nu pot fi justificate prin documente conform legii”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Companiile vor fi obligate să asigure înregistrarea  banilor personali deţinuţi de angajaţii unităţii într-un registru de bani personali „astfel încât, în cazul unui control, eventualele  sume de bani în plus, să nu fie justificate ca fiind banii aparținând angajaților”, arată sursa citată.

Acelaşi proiect reintroduce caietul de bani personali, stabileşte amenzile în funcţie de diferenţele de casă şi închiderea activităţii doar de la a doua abatere în decurs de 24 de luni.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.