SPP a desecretizat documente legate de Elena Udrea
SPP a desecretizat documentele care o privesc pe Elena Udrea, iar informaţiile nu o ajută deloc, potrivit România TV. SPP le-a comunicat anchetatorilor că Elena Udrea a renunţat de două ori la ofiţerul SPP care o proteja. S-a întâmplat chiar în zilele care au urmat şpăgii de 900.000 de euro adusă într-o geantă, la minister. La ora 12 judecătorii de la Înalta Curte decid dacă o menţin în spatele gratiilor sau îi permit să petreacă Paştele acasă, în arest la domiciliu.
Cei de la SPP spun că nu deţin date despre ce a făcut Elena Udrea în data de 6 octombrie 2011, zi în care este acuzată că a luat şpagă o geantă cu 900.000 de euro.
Elena Udrea vrea să facă Paştele acasă. Cererea de eliberare din arest preventiv a fost înregistrată pe 3 aprilie, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru vineri, 10 aprilie.
Pe 23 martie, Curtea Supremă a prelungit cu 30 de zile arestul preventiv în cazul Elenei Udrea. Între timp, DNA a extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea pentru spălare de bani, fostul ministru fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.
Aceeași măsură a fost luată și în cazul lui Rudel Obreja și Tudor Breazu, iar Gheorghe Nastasia va sta în continuare în arest la domiciliu.
În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.
Elena Udrea mai este cercetată și în dosarul „Microsoft”, însă ea nu are nicio interdicție în acest dosar.