Institutul Cantacuzino va fi preluat de Universitatea Carol Davila!

Share:

Premierul Victor Ponta anunță că susține preluarea coordonării Institutului „Cantacuzino” de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și consideră propunerea avansată recent de ministrul Educației în acest sens ca fiind „o soluție reală și pe termen lung”.

„Am fost informat și susțin această propunere. Poate fi o soluție reală și pe termen lung”, a scris premierul, luni, pe Twitter.

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a transmis săptămâna trecută o scrisoare rectorului Universității „Carol Davila”, Ioanel Sinescu, în care-și exprimă disponibilitatea de a identifica împreună soluții în vederea deblocării situației existente la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie „Cantacuzino”.

În acest sens, ministrul Educației i-a propus rectorului Ioanel Sinescu analizarea posibilității de a prelua coordonarea acestui institut.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, propunerea demnitarului ține cont de faptul că UMF ‘Carol Davila’ ‘beneficiază de cei mai buni specialiști în domeniul de activitate al institutului, cadre didactice universitare cu recunoaștere internațională, dar și de persoane cu experiență și rezultate remarcabile în ceea ce privește managementul unităților și instituțiilor din domeniul medical’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.