Adrian Sârbu, scrisoare incendiară din arest
Omul de afaceri Adrian Sârbu, în prezent arestat preventiv într-un dosar în care este acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani și instigare la delapidare, vorbeşte, într-o scrisoare transmisă prin e-mail jurnalistului Ion Cristoiu, despre „experienţele” din Arestul Poliţiei Capitalei.
„(…)Traiesc experiente pe care n-as fi crezut ca voi fi obligat sa le traiesc. E o lectie despre nedreptate, abuz, ingratitudine, tradare. Despre negarea a tot ceea ce am creat in ultimii 25 de ani. Kafka, inchizitie stalinista. Un test util care mi-a intarit convingerea in valorile in care am crezut si pentru care m-am batut. Un moment de reevaluare a oamenilor din jurul mei!
Din aceeasi pozitie de minoritar pe care o impartim, te admir pentru felul in care tratezi actuala situatie politica / juridica dar mai ales morala a Romaniei. Din subteran, pot sa-ti confirm ca ai dreptate.
Eu am decis sa ma apar singur, invatand caile secrete ale Justitiei. (…) Douzeci si cinci de ani m-am exprimat prin fapte. Am creat oameni si institutii. Ca si tine. Acum simt ca e momentul sa ies din tacere. E o datorie fata de mine si de prietenii care au crezut in mine. Esti printre ei!”, i-a scris Adrian Sârbu lui Ion Cristoiu, potrivit unei postări pe blogul jurnalistului, preluată de Romaniatv.net.
Adrian Sârbu se află în arest preventiv din data de 4 februarie, fiind pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani și instigare la delapidare.
Procurorii de la Parchetul General susțin că, la solicitarea lui Adrian Sârbu, inculpații Liliana Șerban, Roxana Dorina Grigoruță, Eugenia Bălan (arestată în altă cauză), Sorin Dinu, Daniela Reghină Cozac (cercetată în stare de libertate), Rodica Crisbășan și Dragoș Chiș, împreună cu Diana Atanasiu și Dragoș Eremia, au folosit o schemă infracțională în scopul sustragerii de la plata taxelor către bugetul de stat, schemă în care au fost interpuse mai multe societăți comerciale, care au derulat operațiuni fictive, în intervalul 2011 — 2014, în relația cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societățile din grupul Mediafax (SC Mediafax Grup SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL).
Prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se cifrează la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, la suma de 2.660.000 lei din săvârșirea infracțiunii de delapidare, fiind supusă spălării banilor suma de 2.893.607 lei.