Tiberiu Dolniceanu, bronz la concursul de sabie de la Madrid

0

Scrimerul român Tiberiu Dolniceanu a ocupat locul al treilea în cadrul concursului individual de sabie Villa de Madrid, etapă din Cupa Mondială, după ce a fost învins în finală de sud-coreeanul Gu Bongil cu scorul de 15-10, potrivit Agerpres.

În primul tur, Dolniceanu a câștigat cu 15-12 în fața altui sud-coreean, Kim Kyehwan, apoi l-a învins cu același scor pe italianul Massimiliano Murolo, în optimi s-a impus cu 15-10 în fața lui Luca Curatoli (Italia), iar în sferturi a ieșit victorios, cu 15-12, în fața altui italian, Luigi Samele.

Alin Badea s-a clasat pe locul șapte, după ce a pierdut tot în fața lui Gu Bongil, în sferturi, cu 11-15. Sud-coreeanul a câștigat și finala concursului, cu 15-14, în fața rusului Kamil Ibraghimov.

Ciprian Gălățanu s-a clasat pe locul 32, George Iancu pe 42, Iulian Teodosiu pe 70, Mădălin Bucur pe 97, Dragoș Sârbu pe 103.

În concursul pe echipe, România, condusă de antrenorul Mihai Covaliu, în formula Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Iancu, a ocupat locul 8.

În optimi, tricolorii au dispus cu 45-41 de Iran, dar apoi au pierdut în sferturi în fața Germaniei, cu 43-45. România a cedat și în cele două meciuri de clasament, 38-45 cu Coreea de Sud (locurile 5-8) și 28-45 cu Franța (locurile 7-8).

În finală, Ungaria a dispus cu 45-40 de Italia. Germania a ocupat locul al treilea, grație victoriei cu 45-24 în fața Chinei, în finala mică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.