Liderul nord-coreean şi-a otrăvit propria mătuşă

0
Kim Jong-un a ordonat otrăvirea mătuşii sale, susţine un transfug, fost demnitar de rang înalt de la Phenian. Într-un interviu la CNN, refugiatul a declarat că dictatorul nord-coreean a vrut s-o reducă la tăcere pe femeie, după ce s-a plâns că soţul ei, demnitar înalt din conducerea ţării, a fost executat în decembrie 2013.

Kim Kyong-hui, matusa actualului lider de la Phenian, era sora fostului dictator Kim Jong Il. Ea si sotul ei, cel care a fost executat in 2013, aveau misiunea sa-l ghideze pe tanarul lider dupa preluarea puterii. In urma unor disensiuni, Kim Jong Un a ordonat insa indepartarea lor.

„In mai anul trecut, pe 5 sau 6, Kim Jong UN a ordonat ca matusa sa sa fie omorata. Initial, doar garzile liderului din unitatea 974 au stiut asta. Acum sunt deja mai multi inalti demnitari care mai stiu ca ea a fost otravita.”

In ultimii ani, soarta matusii dictatorului a fost subiectul unor intense speculaţii. Diverse informaţii au sugerat că ea ar fi suferit un atac cerebral fatal, un infarct, că s-ar sinucis sau că s-ar află în stare vegetativă după o intervenţie chirurgicală pentru o tumoră pe creier. Acum 3 luni, agenţia de informaţii sud-coreeană informa Parlamentul că este posibil ca aceasta să fie în viaţă. Cert este insa ca sotul ei, unul dintre cei mai influenti oameni din Coreea de Nord, a fost judecat si executat la ordinul direct al lui Kim Jong Un. Potrivit transfugului, ulterior, liderul nord coreean a ordonat uciderea in public a încă 30 dintre consilierii unchiului sau.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.