Hipertensiunea, o problemă de sănătate în România

0

Hipertensiunea arterială reprezintă în continuare o problemă de sănătate publică în România: 4 din 10 adulti suferă de această afecțiune. Societatea Română de Hipertensiune, una dintre cele mai dinamice societăți medicale din România, și-a propus încă de la început să contribuie la scăderea incidenței și prevalenței hipertensiunii arteriale.

Cum ? Prin activități de educare a publicului larg, prin informarea acestora cu privire la riscurile hipertensiunii arteriale, prin actiuni de preventie si control, dar si prin programe de educatie medicală continuă, dedicate medicilor implicati în managementul hipertensiunii arteriale.

Campania Natională ‘Viteza ucide… nu numai în trafic ! Controlează-ți tensiunea arterială !’, unul dintre proiectele de succes ale Societății Române de Hipertensiune, a ajuns în acest an, la a IV-a editie. Aceasta va debuta cu o conferință dezbatere, cu implicarea autorităților, ‘Profilaxie si informare: solutie pentru combaterea hipertensiunii arteriale’, organizată pe 13 mai, la Salonul Alb al Senatului României. Prin semnalarea problematicii hipertensiunii arteriale în rândul autorităților, reprezentantii Societății Române de Hipertensiune doresc să sublinieze gravitatea acestei afecțiuni și importanța adoptării de proiecte și programe referitoare la prevenția hipertensiunii arteriale.

Pe 16 mai, în intervalul orar 09:00-18:00, bucureștenii sunt invitați să își testeze gratuit tensiunea arterială, în incinta Spitalului Coltea, unde vor primi sfaturi utile în prevenirea si controlul afectiunii. Sunt invitate, în acest demers, atât persoanele care doresc să își verifice nivelul tensiunii arteriale, ca metodă de diagnosticare precoce, cât si cele care suferă de hipertensiune arterială, pentru a primi informatii despre controlul afecțiunii.

‘Ne propunem si în 2015, ca prin actiunile noastre, numărul persoanelor care își verifică în mod regulat valorile tensiunii arteriale să crească, iar această inițiativă să devină o obișnuință în viața tuturor celor preocupați de propria sănătate’, a declarat prof. Univ. Dr. Maria Dorobantu, Președinte al Societății Române de Hipertensiune.

Obiectivele campaniei se referă la promovarea mesajelor legate de importanța prevenției, a diagnosticării precoce și controlului în hipertensiunea arterială și nu în ultimul rând, la promovarea unui stil de viață sănătos.

Societatea Română de Hipertensiune este afiliată Societății Europene de Hipertensiune si dezvoltă programe de educare a populatiei, în vederea îmbunătățirii gradului de informare asupra hipertensiunii arteriale.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.