Declarații bombă a lui Duckadam

0

Helmut Duckadam a dezvăluit că a fost victima unei încercări de a truca meciul Stelei cu River Plate din Cupa Intercontinentală, joc disputat în 1986 la Tokyo.

Helmut Duckadam a mărturisit la că în decembrie 1986, la Cupa Intercontinentală de la Tokyo, meci câştigat de River Plate cu 1-0 în faţa Stelei, nişte asiatici au încercat să îl plătească pentru a trânti partida, relatează Romaniatv.net.

„La Tokyo m-au abordat doi indivizi, din Hong-Kong sau Bangkok, nu mai ştiu. M-au invitat la o cafea, la o bere şi mi-au oferit o sumă frumoasă de bani dacă pierdem la două goluri diferenţă. Când au aflat că nu joc l-au chemat pe Stângaciu. Când a auzit, Stângaciu s-a dus la Valentin Ceauşescu, iar Valentin i-a zis sa le ia banii şi să apere cum trebuie. Dar nu a vrut, îi zicea lui Valentin că îi e frică, că îl omoară”, a spus Duckadam la DigiSport.

Duckadam a mărturisit că era vorba despre o sumă importantă şi pentru el, dar şi pentru cei care voiau să blătuiască jocul: „Era o chestiune de jumătate de milion de dolari, atât voiau să parieze. Nu mai ştiu cât voiau să îmi ofere, 20-30.000 de dolari parcă”.

Finala Cupei Intercontinentale, River Plate – Steaua 1-0, s-a jucat pe 14 decembrie 1986 la Tokyo, pe stadionul Naţional, în faţa a 62.000 de spectatori. Unicul gol al meciului a fost marcat de Alzamendi în minutul 28. Belodedici a avut un gol anulat de centralul uruguayan José Luis Martínez Bazán pe motiv de ofsaid.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.