Mezzosoprana Viorica Cortez, Doctor Honoris Causa

0

Mezzosoprana Viorica Cortez a primit, luni, din partea Universității de Arte George Enescu din Iași titlul de Doctor Honoris Causa, pentru întreaga activitate artistică și profesională.

„Cei care frecventau sălile Filarmonicii și Operei din Iași, în anii ’50-’60, melomanii și artiștii Bucureșteni după 1965, publicul marilor teatre mondiale, publicul descoperitor din anii ’90, generațiile tinere de cântăreți, de pasionați ai operei, ai Wikipediei și Youtube-ului de astăzi, pentru toți Viorica Cortez este mezzosoprana născută la Iași, mai târziu cetățean francez, artista cu o carieră internațională grandioasă și cu calități vocale excepționale, cu vocea amplă, năucitoare, cu o întindere enormă, o personalitate impunătoare, de o aliură universală’, a spus în timpul discursului Laudatio prof. Univ. Dr Laura Vasiliu, decanul Facultății de Muzică din cadrul Universității de Arte ‘George Enescu’.

Această ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa a deschis manifestările organizate de Universitatea de Arte ‘George Enescu’ din Iași prilejuite de aniversarea a 155 de ani de învățământ superior artistic modern ieșean.

„Toată viața mea nu am făcut decât să muncesc. Talentul n-ajunge. Mă adresez aici tinerilor. Să știți că dacă aveți talent nu e suficient. La ora actuală se cere foarte mult de la un tânăr. Plecând de pe aceste meleaguri am dus faima școlii noastre de canto în orice colț al lumii, pentru că profesorii pe care i-am avut atât aici, cât și la București au fost pentru mine un far călăuzitor care mi-au pus bazele acestei meserii care nu este ușoară deloc’, a spus mezzosoprana Viorica Cortez.

În cursul acestei seri, mezzosoprana Viorica Cortez va susține un Recital extraordinar, acompaniată de pianista Vasilică Stoiciu-Frunză. Cu această ocazie va avea loc Lansarea volumului „Cortez”, ediția a II-a, cu participarea autorului, Marius Constantinescu.

În perioada 25-31 mai, mezzosoprana Viorica Cortez va susține Master-class de canto, coordonat de dr. Vasilică Stoiciu-Frunză, adresat atât studenților cât și artiștilor teatrului liric.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.