MRU, despre demisia premierului

0

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit duminică, la B1 TV despre moțiunea de cenzură pe care PNL a depus-o. Ungureanu a plecat din guvern după o moțiune de cenzură.

„Dacă am un regret, e că nu s-a putut face suficient de cuprinzătoare ca să intre în text lucrurile grave comise de Ponta în ultimii ani. Votul prin corespondență e un subiect greu, serios, esențial din punct de vedere constituțional și democratic”.

Despre moțiune, Ungureanu spune că sunt șanse apreciabile. „E greu de citit pentru că dinamica grupurilor parlamentare va fi accentuată odată cu creșterea presiunii pe Ponta. Toate declarațiile de afiliere, unele dintre ele chiar lăcrimoase, toate sunt fum”.

„Mai departe se va vedea că Ponta va fi lăsat singur. Acum, prin felul în care atacă tot ceea ce consideră că îi provoacă răul, crează premisele a două catastrofe politice – desființarea PSD sau reducerea la un micron politic ori o lovitură grea dată statutului democrației române. E greu să înțelegi cu ochii unui european cum se poate ca un înalt demnitar al unui stat european se prevalează de scenarii cosmice pentru a se apăra contra unei acuzații cu dovezi din partea DNA”, spune fostul prim-ministru.În ceea ce privește reacția premierului când a trimis către ambasadele din România a unor țări scrisori „în care sunt relatate toate raționamentele profund false. Când faci așa ceva nu denotă decât disperare că va exista o reacție dură din partea statelor partenere nouă”.Ungureanu este de părere că „va exista o critică la adresa premierului pe care le face la adresa justiției, asupra independenței justiției. Toate ambasadele au trimis către centrale explicațiile pe care le au ei, rapoartele lor care sunt mult mai obiective decât scrisorile redactate din disperare. Reacția externă va veni. Ce credibilitate, ce onorabilitate poate să aibă un premier urmărit penal?”.

De altfel, MRU compară situația premierului cu cea a omologului croat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.