Incendiul din apropierea Kievului s-a extins

Cel puțin o persoană și-a pierdut viața și alte cinci au fost rănite, între care trei se află în stare gravă, în urma incendiului care a izbucnit luni seara la o bază cu rezervoare petrolifere de lângă Kiev, au relatat mass-media ucrainene.

Ministrul de interne ucrainean, Arsen Avakov, a anunțat marți dimineața o explozie puternică produsă în zona cisternelor cuprinse de flăcări de la baza petroliferă de lângă Vasilkov (30 km sud-vest de Kiev), precum și mobilizarea Gărzii Naționale de urgență.

‘Explozie la baza petroliferă de lângă Vasilkov. Gigantică. Au murit pompieri. Serviciul pentru Situații de Urgență a mobilizat tot ce a putut. Garda Națională a fost mobilizată de urgență’, scrie Avakov pe pagina sa de Twitter.

La puțin timp de la acest anunț, postul de televiziune ucrainean 112.ua a relatat în pagina sa electronică faptul că cel puțin 50 de explozii s-au produs în decurs de o jumătate de oră în zona cuprinsă de flăcări la baza petroliferă. ‘Sunt greu de numărat exploziile care se succed una după alta. Numai în ultima jumătate de oră, au fost peste 50. Suprafața cuprinsă de incendiu crește cu fiecare minut’, a relatat reporterul postului de televiziune menționat de la fața locului.

‘Conform situației de marți, 9 iunie, 07:00 (ora locală), opt rezervoare, cu o capacitate de 900 de metri cubi și alte câteva facilități, sunt cuprinse de flăcări’, se menționează într-un comunicat al Serviciului pentru Situații de Urgență din Ucraina. Peste 300 de pompieri cu 60 de autospeciale au fost mobilizați în lupta cu flăcările.

Potrivit presei ucrainene, pompierii duc lipsa acută de tehnică specială. În acest moment, nimeni nu luptă cu flăcările pentru că este pur și simplu imposibil ca cineva să se apropie de locul incendiului.

Incendiul s-a declanșat luni seara la un rezervor cu o capacitate de 900 m3, iar flăcările s-au propagat ulterior și la celelalte rezervoare. Flăcările s-au extins deja asupra tuturor celor 17 cisterne cu petrol, transmite postului de televiziune citat, potrivit căruia unele dintre flăcări s-au ridicat până la înălțimea unui bloc cu 9 etaje. Conform unor surse, fiecare cisternă are o capacitate de circa 5.000 de tone.

Potrivit unor surse din cadrul forțelor de ordine citate Unian, cauza probabilă a incendiului este manipularea neglijentă în timpul unei încercări de furt de combustibil.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.