Jean-Marie Le Pen contestă în justiție suspendarea sa din FN!

0

Liderul istoric al extremei drepte franceze, Jean-Marie Le Pen, a contestat vineri în justiție suspendarea sa din partidul Frontul Național (FN), prezidat din 2011 de fiica sa Marine, care intenționează, de asemenea, să-l priveze de titlul său de președinte de onoare, informează AFP.

După mai mult de două ore de dezbateri centrate pe dreptul asociațiilor și statutul FN, tribunalul din Nanterre (regiunea pariziană) și-a amânat decizia pentru 2 iulie.

‘Nu există nicio garanție de democrație în funcționarea internă a FN, ceea ce m-a determinat să fac apel la arbitraj din partea justiției’, a declarat cofondatorul FN, în vârstă de 87 de ani, părăsind tribunalul.

Liderul istoric al partidului vreme de 40 de ani a cerut anularea suspendării sale decisă la 4 mai în cadrul unei ședințe a biroului executiv, cea mai înaltă instanță a partidului, decizie ‘ilegală, anormală și excesivă’, potrivit lui Jean-Marie Le Pen.

El contestă mai ales faptul că a fost ‘privat de drepturile sale’ în calitate de președinte de onoare, estimând că aceste funcții pe care le-a deținut din 2011 nu sunt legate de calitatea sa de aderent.

Marine Le Pen a decis suspendarea tatălui său după noile declarații provocatoare făcute de acesta la începutul lui aprilie, reluând viziunea sa, de mai multe ori condamnată de justiție, asupra camerelor de gazare, pe care le-a calificat drept ‘detaliu’ al istoriei.

Un congres extraordinar al FN a fost convocat pentru luna iulie, în scopul ‘modernizării instanțelor’, dar mai al ‘suprimării președinției de onoare’.

‘A fost respectată procedura internă’, a ripostat avocatul FN, Frederic-Pierre Vos, amintind că Jean-Marie Le Pen a refuzat să asiste la reuniunea biroului executiv care l-a suspendat.

Avocatul a cerut tribunalului să se declare incompetent în această problemă internă, care ține de viața unui partid, sau eventual să invite la conciliere.

Marine Le Pen a declarat, vineri, că nu are ‘nicio temere’ în ceea ce privește ofensiva începută de tatăl său.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.