SUA cer extrădarea celor șapte oficiali FIFA din Elveția

Elveția a primit cererile de extrădare emise de Statele Unite pentru cei șapte responsabili ai Federației Internaționale de Fotbal și ai unor organizații afiliate arestați în data de 27 mai la Zurich, la cererea justiției americane, într-un presupus scandal de corupție. Termenul limită a cererilor de extrădare era de 3 iulie, dată la care se putea cere și o prelungire a acestui termen.

Cererile de extrădare au la bază mandate de arest emise pe 20 mai de către Parchetul Districtului Est din New York, care le acuză pe aceste persoane că ar fi primit mită de peste 100 de milioane de dolari, din partea societăților de marketing sportiv pentru a obține drepturile comerciale și de televiziune ale mai multor competiții de fotbal din Statele Unite și America de Sud.

Elveția le va acorda celor șapte persoane arestate un termen de 14 zile pentru a lua poziție față de cererile de extrădare, termen ce poate fi prelungit, încă 14 zile, ”pentru motive serioase”.
Apoi, ministerul elvețian de justiție va decide, ”în săptămânile următoare”, pe baza cererilor de extrădare, a audierii deținuților și a părerii lor, dacă aceștia trebuie extrădați, notează Agerpres.
Cele șapte persoane arestate de autoritățile elvețiene pe 27 mai sunt Jeffrey Webb (în momentul reținerii președintele CONCACAF, președintele federației Insulelor Cayman, membru al Comitetului Executiv al FIFA), Eduardo Li (membru al Comitetului Executiv al FIFA, președintele federației costaricane), Julio Rocha (responsabil cu dezvoltarea FIFA, președintele federației din Nicaragua), Costas Takkas (colaborator al președintelui CONCACAF, Jeffrey Webb), Eugenio Figueredo (vicepreședinte FIFA), Rafael Esquivel (membru în Comitetul executiv al CONMEBOL, președintele federației din Venezuela), José Maria Marin (membru al Comitetului de organizare a FIFA pentru fotbalul olimpic, fost președinte al Confederației braziliene de fotbal).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.