Festivalul „Cântecele Munților”, la cea de-a 40-a ediție

Cel mai important festival românesc ce promovează culturi și tradiții internaționale, „Cântecele Munților”, a ajuns la cea de-a 40-a ediție, transformându-se într-un veritabil brand al Sibiului, potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea.

„Pentru ca un Festival să ajungă la 40 de ediții e nevoie de determinare, implicare necondiționată și extraordinar de multă muncă. De toate aceste lucruri dau dovadă organizatorii Festivalului „Cântecele Munților”, care au reușit să facă din Sibiu și din județul Sibiu o capitală a tradițiilor autentice în care reprezentanți din toată lumea vin să arate publicului zestrea lor culturală păstrată chiar și de sute de ani. Este deosebit de important ca acest Festival să mențină permanent calitatea și să crească, iar pentru aceasta e nevoie de multă muncă și susținere. Doresc să o felicit în special pe doamna Silvia Macrea, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul — Junii” Sibiu, și întreaga ei echipă pentru că, an de an, aduc la Sibiu cele mai reprezentative ansambluri de pe tot mapamondul. Le doresc mult succes și îi asigur de tot sprijinul Consiliului Județean Sibiu care rămâne în continuare finanțatorul Junilor și un susținător al Festivalului, pentru că promovarea moștenirii culturale tradiționale este o parte importantă a dezvoltării unei comunități”, a transmis Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu, informează Agerpres.

Festivalul „Cântecele Munților” are loc în perioada 5-9 august. La cea de-a 40-a ediție participă sute de artiști din România, Ucraina, Cipru, Serbia, Spania, Turcia și Germania. În Piața Mare din Sibiu vor fi găzduite, în zilele de 7, 8 și 9 august 2015, spectacole folclorice în cadrul cărora vor fi prezentate momente speciale de cântec și joc popular, toate menite să marcheze ediția aniversară.

În prima zi de festival, organizatorii au pregătit o seară tradițională românească, la Restaurantul „Casa Armatei” din Sibiu unde se va putea servi gustare țărănească, sărmăluțe cu mămăliguță, plăcintă cu prune, apă plată sau minerală și țuică. Atmosfera va fi întreținută de membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul și Junii Sibiului”, cu soliștii Viorica Telcean, Daniel Rosalim, Nelu Albu, Robert Târnăveanu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.