Retrospectiva Festivalului de Film Anonimul 2015

0

Retrospectiva Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul are loc la București, la Cinema Elvira Popescu și Cinema Studio, începând de miercuri.

Potrivit organizatorilor, titlurile din cadrul Competiției de Scurtmetraj Anonimul 12 sunt proiectate în perioada 2 — 6 septembrie la Cinema Elvira Popescu, în timp ce Competiția integrală de Lungmetraj  poate fi urmărită la Cinema Studio în zilele de 5 și 6 septembrie.

Filmul recompensat cu Trofeul Anonimul 2015 — „Lumea e a mea” regia Nicolae Constantin Tănase — va fi proiectat în prezența regizorului și a echipei duminică, 6 septembrie, la ora 20,00, la Cinema Studio.

Titlurile declarate câștigătoare în urma voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe vor fi proiectate duminică, începând cu ora 18,30, la Cinema Elvira Popescu: Cel mai bun scurtmetraj străin — „Listen”, regia Hamy Ramezan, Rungano Nyoni, Danemarca — Finlanda, și Cel mai bun scurtmetraj românesc — „Dispozitiv 0068”, regia Radu Bărbulescu, precum și scurtmetrajul „Nu există-n lumea asta”, în regia Andreei Vălean — câștigător al Premiului Ovidiu Bose Paștina, acordat de Fundația Anonimul.

Seara Filmelor HBO este sâmbătă, la Cinema Elvira Popescu, incluzând titlurile „Chuck Norris vs communism”, regia Ilinca Călugăreanu, și „Omul pasăre”, regia Alexandru Mavrodineanu și Mihai Grecea.

„La rancon de la gloire”, în regia lui Xavier Beauvois, va fi prezentat în cadrul Retrospectivei duminică, la ora 20,30, la Cinema Elvira Popescu.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Cinematografului Elvira Popescu sau online, la prețul de 15 lei — eventbook.ro/program/elvirepopesco, în timp ce, pentru proiecțiile de la Cinema Studio, biletele sunt disponibile la casa de bilete a cinematografului, la prețul de 10 lei.

Ediția a 12-a a Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul este organizată de Fundația Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Institutului Cultural Român.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.