Bogdan Diaconu vrea referendum pe problema imigranților

0

Deputatul Bogdan Diaconu, președinte al Partidului România Unită (PRU), i-a solicitat, sâmbătă, președintelui Klaus Iohannis organizarea unui referendum în chestiunea imigranților, astfel încât cetățenii să se pronunțe cu privire la cota de refugiați propusă de Uniunea Europeană pentru România, avertizându-l ca dacă nu-l va organiza, ar putea fi suspendat pe motiv că a încălcat Constituția.

Într-o scrisoare deschisă adresată șefului statului, Diaconu invocă articolul 90 din Constituție, potrivit căruia „Președintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-și exprime, prin referendum, voința cu privire la probleme de interes național”.

„Acceptarea unei cote de imigranți reprezintă, cu certitudine, o problemă de interes național, iar o decizie în acest sens nu poate fi luată în spatele ușilor închise, mai ales dacă aceste uși nu sunt românești. (…) Românii v-au votat pe 16 noiembrie 2014 ca să-i reprezentați pe ei și interesele lor, nu ca să fiți guvernatorul țării la ordinele Berlinului!”, se arată în scrisoarea menționată.

Diaconu consideră că în cazul în care se va apela la un astfel de instrument, România va fi chiar un exemplu de bune practici din acest punct de vedere și alte state îi vor putea urma exemplul.

Pe de altă parte, Bogdan Diaconu îi amintește șefului statului de art.3 alin. (4) din Constituție, care precizează că „pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine” și că în virtutea sa, Iohannis ar putea fi suspendat, dacă nu organizează un referendum pe problema refugiaților sau nu ține cont de rezultatele acestuia.

„Dacă nu o veți face, atunci poporul își va întoarce fața de la dumneavoastră și nu veți mai fi președintele lucrului bine făcut, ci președintele unei suspendări bine făcute, pentru că românii nu vă vor ierta”, a arătat deputatul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.