România vizează două victorii la Cupa Mondială de rugby

0

Antrenorul echipei de rugby a României, galezul Lynn Howells, a declarat, după eșecul în fața Irlandei, duminică seara, pe stadionul Wembley, că obiectivul ”stejarilor” la Cupa Mondială 2015 este obținerea a două victorii în ultimele lor două meciuri.

‘Obiectivul nostru la această Cupă Mondială este obținerea a două victorii în ultimele meciuri, ceea ce ne-ar asigura calificarea directă la Cupa Mondială din 2019, ceea ce ar permite echipei ca timp de patru ani să se dezvolte, să crească. Din meciurile jucate cu Franța și Irlanda am învățat foarte multe lucruri, care, pe viitor, ne vor ajuta să progresăm”, a spus Howells. Tehnicianul a subliniat că pentru România urmează acum ”o semifinală și o finală”, informează Agerpres.

Legat de prestația ”stejarilor” în meciul cu Irlanda, pierdut cu 10-44, Howells a apreciat felul în care au luptat jucătorii români: ”Întotdeauna e important să marchezi un eseu și, așa cum am văzut și în meciul cu Franța, eseul este o recompensă pentru efortul echipei. Sunt încântat pentru jucători că până la urmă munca lor a fost răsplătită. Felul în care au luptat și sperat până la final îmi dă speranțe pentru meciul următor”.

Singurul eseu al ”stejarilor” a fost reușit pe finalul partidei de Ovidiu Tonița, cel care participă la cea de-a cincea Cupă Mondială a carierei (la fel ca samoanul Brian Lima și italianul Mauro Bergamasco).

Howells a mai spus că Irlanda este ”o echipă completă”, poate chiar cea mai bună echipă din Grupa D, în care se află și vicecampioana mondială Franța.

Galezul crede că Irlanda va învinge Franța în meciul direct din 11 octombrie, de la Cardiff: ”Irlanda are un joc mai complet decât Franța, este mai dotată pentru a merge mai departe”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.