Volkswagen reduce, drastic, investițiile

Scandalul noxelor falsificate loveşte dur compania Volkswagen. Şefii companiei au anunţat că investiţiile vor fi reduse cu un miliard de euro pe an din cauza pierderilor cauzate de scandalul DieselGate.

Constructorul german va trece în viitorul apropiat la o nouă tehnologie diesel pentru Europa și America de Nord.

Noul director pentru marca Volkwagen, Herbert Diess, a anunţat că, pentru a face față efectelor scandalului motoarelor trucate, s-a luat decizia ca investițiile să fie reduse cu un miliard de euro pe an.

 De asemenea, Diess a precizat că producătorul german va trece ‘cât mai rapid posibil’ la o nouă tehnologie diesel în Europa și America de Nord. Astfel, nemţii vor instala pe vehicule tehnologia denumită AdBlue, un produs aditiv care reduce substanțial emisiile poluante ale motoarelor diesel.

Pe viitor, şeful companiei a promis că strategia producătorului auto german se va concentra pe vehiculele electrice şi cele hibride.

Volkswagen va începe în ianuarie 2016 rechemarea în service a celor 11 milioane de vehicule dotate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare. Constructorul german a pus deoparte 6.5 miliarde de euro pentru această operaţiune, dar analiştii estimează că scandalul va costa Volkswagen peste 35 de miliarde de euro, ca urmare a amenzilor, proceselor şi a altor costuri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.